E-reader of tablet: wat leest het lekkerst

ereader-vs-tabletDe opkomst van het digitale boek is niet meer te stoppen. Het is goedkoper om te produceren, voordeliger voor de klant om aan te schaffen en het aanbod is enorm. Steeds meer lezers gaan naast het klassieke papieren boek dan ook digitale boeken lezen. Het aanbod van apparaten waarop dat kan is echter groot, dus hoe bepaal je nu welke voor jou geschikt is?

Alleen lezen of intensiever gebruiken?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is hoe je het apparaat wilt gebruiken. Surf je veel op internet, kijk je graag in bed nog even een serie of film en hou je van spelletjes, dan is een tablet in veel gevallen een multifunctionele en dus aantrekkelijke optie. Gaat het je vooral om het lezen van boeken, dan ben je beter af met een e-reader.

ereader

De voordelen van een e-reader

Een e-reader is allereerst namelijk lichter dan een tablet en ligt daardoor veel prettiger in de hand. Dat maakt het prettiger om lang te kunnen lezen. Ook het display is hierbij van groot belang. De techniek van e-ink die hiervoor wordt gebruikt is namelijk veel rustiger voor de ogen en zorgt er bovendien voor dat een volle accu wel 6 tot 8 weken meegaat. Tot slot is een e-reader ook in aanschaf goedkoper dan een tablet.

Op de website van de Consumentenbond vind je uitgebreide tests en reviews van e-readers.