Jochem Myjer werkt aan kinderboek

jochemMyjerVoor veel Nederlanders zal Jochem Myjer vooral bekendstaat als de succesvolle cabaretier, maar hij blijkt ondertussen ook een carrière als kinderschrijver te ambiëren. Afgelopen week maakte hij op de radio in een interview met Gijs Staverman namelijk bekend dat hij aan een kinderboek werkt. Dat blijkt hij al 3,5 jaar te doen en hij achtte nu de tijd rijp om het manuscript op te sturen naar een uitgeverij.

Anoniem opgestuurd naar de uitgeverij

Het boek gaat over kleine wezentjes die in de slaapkamers van kleine kinderen leven en ze beschermen. Myjer besloot opvallend genoeg niet om zijn bekende en goede naam te gebruiken om het boek gepubliceerd te krijgen. Hij heeft het boek namelijk anoniem opgestuurd naar de uitgeverij omdat hij naar eigen zeggen niet wilde dat zijn naam de beoordeling van de uitgever zou beïnvloeden.
quoteJochemMyjer
Of en wanneer het boek wordt uitgegeven is nog niet bekend en ook over een titel is nog niet bekend. Myjer liet wel weten dat het geen dun flutboekje wordt, kinderen kunnen zich verheugen op een boek van enkele honderden pagina’s dik.

Beluister hieronder het fragment van radioprogramma Gijs 2.0, waarin Jochem Myjer vertelt over zijn kinderboek.