Joris Luyendijk van uitgeverij Podium naar Atlas Contact

LuyendijkJoris
Nogal onverwacht, maar auteur Joris Luyendijk maakt per direct de overstap van uitgeverij Podium naar Atlas Contact. Het is een opmerkelijke beslissing, aangezien Luyendijk met zijn boeken Een Goede Man Slaat Soms Zijn Vrouw en Het Zijn Net Mensen grote successen boekte bij Podium.
quoteJoostNijsen
Voor de uitgeverij zelf kwam de beslissing niet als een verrassing, zo lezen we in een interview met Podium-uitgever Joost Nijsen op de website van NRC: “In september vertelde hij me al dat hij zijn agent voor dit boek, Andrew Nurnberg, opdracht heeft gegeven voor alle landen waar zijn boeken verschijnen naar een nieuwe uitgever te zoeken, dus ook in Nederland. Hij wil een totaal nieuwe start maken. Een radicale stap, die wel bij hem past.”

Nieuw boek Luyendijk in september

De overstap komt dus vlak voor zijn nieuwe boek. Het boek verschijnt onder de titel Dit Kan Niet Waar Zijn en komt in september uit. De inhoud is grotendeels geïnspireerd door de verhalen die hij ontdekte terwijl hij blogs schreef over de Britse bankwereld. Deze blogs schreef hij voor de bekende Britse krant The Guardian.