Wordt Elly’s Choice de Spotify voor boeken?

EllysChoiceDe consument betaalt niet meer voor boeken, zo is de indruk. De verkoopcijfers in de boekenwinkels gaan achteruit, terwijl de lezer eenvoudig gratis boeken van het internet haalt en op zijn e-reader zet. Is dat kwaadwillendheid van de lezer, of ontbreekt het simpelweg aan een goed laternatief voor het klassieke boek? Elly’s Choice zet in op dat laatste en komt met een nieuw interessant platform.

Hoe werkt Elly’s Choice?

quoteEllysChoice3Op de website van Elly’s Choice wordt al snel duidelijk dat de vergelijking met Spotify niet helemaal opgaat. Weliswaar betaal je ook hier een vast bedrag per maand, maar dat is met €2,99 behoorlijk wat lager. Het aanbod is daarentegen ook veel kleiner: maandelijks krijg je 10 nieuwe e-books voorgeschoteld. Deze blijven echter ook van jou nadat je het abonnement opzegt.

Niet voor iedereen

Waar er in Spotify in elk muziekgenre wel iets te vinden is, zijn de smaken binnen Elly’s Choice wat beperkter. Verwacht geen hoogstaande literatuur of oude klassiekers, maar moderne romans en thrillers die vooral bedoeld zijn om lekker weg te lezen. Niets mis mee, maar wel goed om te weten voor je een abonnement afsluit.