Zelf een boek uitbrengen

schrijfEenBoekquoteBoekNederland kent een groot aantal aspirant-schrijvers. Een deel daarvan stuurt hun manuscripten op naar een uitgever, waarna de overgrote meerderheid teleurgesteld wordt omdat het boek niet wordt uitgegeven. De groep mensen die daarom niet aan het schrijven van een boek begint is zelfs nog omvangrijker.

Zonde, vinden wij! Want wie bepaalt nou eigenlijk of een boek goed is, de uitgever of de lezer? Wat ons betreft is dat de lezer en de huidige ontwikkelingen gaan ook steeds meer die kant op. Er zijn namelijk steeds meer mogelijkheden om zelf een boek uit te geven, zonder tussenkomst van een uitgever. We zetten de mogelijkheden daarom even voor je op een rij.

1. Uitgeven in eigen beheer

Dit betekent in principe dat je alle kosten voor het uitgeven van een boek voor je eigen rekening neemt. Daarbij gaat het niet alleen om het drukken van je boek, maar moet je ook denken aan het inschakelen van professionals om je manuscript te redigeren, te corrigeren en het boek te promoten.

2. Je boek uitgeven via bol.com

Via het programma Brave New Books kun je eenvoudig je boek uploaden, vormgeven, publiceren en verkopen zonder dat daar kosten bij komen kijken. Wil je de begeleiding van ervaren schrijvers en een uitgeverij, dan wordt er wel een bedrag in rekening gebracht.

Meer informatie over Brave New Books

3. Je boek uitgeven via mijnbestseller.nl

Vergelijkbaar met Brave New Books, maar met een duidelijke prijsafspraak tussen jou en het platform. Je krijgt per verkocht boek namelijk 50 procent van de winst die er wordt gemaakt. Dat betekent dus dat je al geld kunt verdienen met het verkopen van één boek.

Meer informatie over mijnbestseller.nl